Skrivet av: Gil John | 11 mars 2010

Tobinskatt

Dick Erixon tar i sitt senaste inlägg upp det som kallas för ”Tobinskatt”. En skatt på finansiella transaktioner. Dick Erixon, med stöd av Daniel Hannan, får det att verka som att parlamentet har röstat ja till införandet Tobinskatten. Erixon nämner också Hökmark vid namn och citerar ett inlägg av Hökmark där han talar om nackdelarna med Tobinskatten.

Det verkar dock som att den gode Erixon har dragit förhastade slutsatser. Hökmark svarar Erixon på sin hemsida/blogg:

Dick Erixon skriver på sin blogg om den så kallade finansiella transaktionsskatten, eller Tobinskatten, och undrar varför parlamentet röstade för en sådan skatt, bland annat med hänvisning till ett inlägg som jag höll i debatten där jag redovisade skälen för att vara emot. Svaret på frågan är att parlamentet inte röstade för något införande av denna skatt. Däremot röstade man för att kommissionen innan diskussionen går vidare på det spår som G20 ledarna har fört in den på, ska utreda och analysera för- och nackdelar.

Alltså inte ett ja till införande, men ett ja till diskussion/utredning kring trobinskatten. Personligen tycker jag att det är ett oerhört slöseri med tid. Lägg ner tankarna på Tobinskatten omedelbart och ägna er tid åt något vettigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: