Skrivet av: Gil John | 07 mars 2010

Striden om RUT

Det kommer att bli intressant att se huruvida Alliansen eller det rödgröna blocket vinner kampen om RUT-avdraget. Från allt att döma så kommer det att bli en ganska stor valfråga på båda sidor.

Från SvD:

Debattvågorna kring det så kallade rut-avdraget, alltså skatteavdrag för hushållsnära tjänster, har gått höga de senaste dagarna.

Den rödgröna oppositionen har meddelat att man vill avskaffa rut-avdraget som man beskriver som ineffektivt – och som dessutom anses gynna höginkomsttagare som köper tjänsterna.

Samtidigt har S-ledaren Mona Sahlin fått försvara det faktum att flera partitoppar själva använt sig av avdraget, däribland Leif Pagrotsky och Ylva Johansson.

På alliansssidan har senast C och FP gått ut med att man inte, som S vill, tänker avskaffa skatterabatten – utan att man tvärtom vill utvidga den till fler typer av tjänster och utöka rabatten för barnfamiljer och gamla.

Finansminister Anders Borg (M) uttryckte i fredags viss försiktighet inför C:s och FP:s utspel. Hans ministerkollega Sven Otto Littorin (M) ger heller inga direkta löften i SR Ekots lördagsintervju .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: