Skrivet av: Gil John | 09 februari 2010

Afghanistan

Det har skrivits mycket om Afghanistan efter att två svenska soldater fått sätta livet till i landet. Att två svenskar har dött är självfallet tragiskt och jag bär min nål/pin som visar att jag stödjer våra soldater med huvudet högt. Vad som däremot gör mig illamående är de krav vi har sett från Vänsterhåll om att vi ska lämna Afghanistan snarast. Som t.ex. här i en chatt med Lars Ohly. Vår gode vän Kamrat Ohly fortsätter på mantrat att all inblanding i Afghanistan är fel och måste uppenbarligen längta tillbaka till Talibantiden. För som vi alla vet är det just det som händer om vi lämnar Afghanistan idag.

Det är dock upplyftande att svenskarna i gemen är klyftigare än Ohly:

Både Aftonbladet och Expressen har efter dödskjutningarna i Afghanistan låtit mäta svenskarnas inställning till att ha trupper i landet.

I Aftonbladets undersökning, som Sifo gjort, tycker 46 procent att det är rätt, 35 procent tycker det är fel och 19 procent vet inte. När motsvarande mätning gjordes för SVT:s räkning i augusti förra året tyckte 42 procent att det var rätt, 39 att det var fel och 19 visste inte. Förändringarna mellan mätningarna är inte statistiskt säkra.

Annonser

Responses

  1. Jag tycker alltid det är lika intressant när en kommunist pratar om demokrati.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: