Skrivet av: Mr. G | 29 december 2009

Inte ens här klarar de rödgröna det

Den senaste tidens turer kring regeringens schabblande i sjukförsäkringsfrågan har rört upp känslor hos både det röda och det blåa lägret. Jag är långt ifrån den ende blåe som säger att socialförsäkringsministern, Cristina Husmark Pehrsson (M), uppenbarligen inte riktigt verkar ha koll på läget så att säga. Faktum är att hon inte verkar vara kompetent för sin uppgift.

Men för den skull inser jag att Mona & CO inte skulle kunnat göra ett bättre jobb. Regeringen har trots allt rättat till sina misstag, om än i sista minuten, och med de små röda vid makten hade bidragsträsket varit minst lika djupt som innan. I det här fallet är inte regeringen bäst, utan minst dåliga.

Detta verkar även de flesta svenskar inse. I Demoskops mätning ang. folkets syn på den senaste tidens turbulens  kring sjukförsäkringstrasslet, visar det sig att regeringen faktiskt för högre betyg än de rödgröna på området.

Om nu inte de röda klarar av att få högre betyg än en regering som lägger fram ett preliminärt förslag som är så bristfälligt att man tvingar cancersjuka att söka jobb, hur skall då de rödgröna lyckas vinna nästa val?

Annonser

Responses

  1. Alla fattar att det är bra om fler arbetar, det är inte där problemet ligger.
    Problemet handlar snarare om kontrollen/pressen.
    Poängen med arbete mm är att man skall få högre livskvalitet, skaffa sig bra boende, kunna göra saker som oftast kostar pengar.
    Problemet med alliansen är att de är för auktoritära eller i vart fall missar att förklara MYCKET TYDLIGT när nya regler införs som kan trigga människors oro.

    Känslan av att hela tiden känna sig kontrollerad är inte trevlig


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: