Skrivet av: Gil John | 19 december 2009

Början på slutet

Det stora klimatmötet i Brokenhagen går mot sitt slut. I den elfte timman så har världens “ledare” lyckats ena sig kring något sorts avtal/uttalande som Vita Huset försöker spinna som en stor framgång för Barack Obama. Ban Ki-Moon säger att det är “en viktig början” och länder såsom Venezuela, Bolivia och Saudiarabien kommer troligtvis att stå tuanför överenskommelsen som gjorts. Fredrik Reinfeldt verkar lägga större delen av skulden (skuld är ett populärt begrepp i dessa kretsar) på Kina och USA för att man haft “låga ambitioner”.

Under de senaste veckorna har bloggar, policy institut, forskare, politiker och helt vanliga människor såsom undertecknad följt och granskat Climategate och alarmismen. Det som vi kan konstatera är att alarmismen vilar på en skakig grund. Jag har tidigare varit skeptisk till påståendena om att vi människor håller på att förändra klimatet; Nu är jag övertygad om att så inte är fallet.

När allmänheten fick tillgång till emailen från CRU har klimatrörelsens riktiga bild blivit än tydligare. Phil Jones, Mann och deras kollegor har inte dragit sig ifrån att manipulera “peer-review” eller försöka få redaktörer på vetenskapsmagasin avsatta. Man har använt sig utav ytterst tveksamma metoder, som när allt kommer omkring bäst kan beskrivas som fusk, för att påvisa global uppvärmning i sina grafer och för att spä på klimathetsen.

Analytiker har också tittat närmare på den kod som används i CRU’s klimatmodeller. Vad tror ni man funnit? Exakt, datormodellerna är ett hopkok av programmeringskod med tusen olika program som inte verkar fylla något behov över huvudtaget. Deras enda syfte är att påvisa uppvärmning, oavsett vilka siffror som du matar in i programmen.

Det har också i kölvattnet på Climategate uppmärksammats hur organisationer, liksom NIWA på Nya Zeeland, manipulerar och selektivt väljer ut data för att påvisa uppvärmning. Vi har sett hur man modifierar temperaturdata uppåt utan anledning och hur IPCC inte drar sig för att berätta lögner.

Klimatet har alltid förändrats, kommer alltid att förändras och den påverkan som vi människor har på det är i det närmaste obefintlig. Ban Ki-Moon har rätt i en sak dock. Det är en viktig början, en början på slutet för alarmisternas skogstokiga ambitioner. Verklighetens folk har vaknat och ser igenom deras lögner.

SVD, DN, Aftonbladet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: