Skrivet av: Gil John | 13 december 2009

Största möjliga tystnad

Som dem flesta av er troligtvis noterat så upplever Moderaterna och de andra Allianspartierna just nu en nedgång i opinionen. Speciellt Moderaterna verkar tappa stöd hos väljarkåren har en nedgång på 3,4% i den här undersökningen.

Slutsatsen av både den här mätningen och SCB:s som kom i torsdags är att EU-ordförandeskapet inte har lönat sig för varken Moderaterna eller regeringen, säger Sören Holmberg.

”Borgfreden i svensk politik som Reinfeldt ville ha under EU-ordförandeskapet var kanske inte den ljusaste av hans idéer. Samtidigt så känns det som att så fort oppositionen håller en lägre profil så går man framåt i opinionsmätningarna. Detta beror troligtvis på att väljarna då uppfattar oppositionens alternativ på olika sätt. Vi såg samma sak hända i presidentvalet i USA där Obama’s tal om hopp och förändring lätt kunde tolkas på flera olika sätt av väljarna. Vilket också har resulterat i att hans opinionsiffror sjunker som en sten när han på löpande band gör folk besvikna.

Och jag tror vi kan använda ett ganska känt citat från Bröderna Bronett. ”Största möjliga tystnad”. Uppenbarligen lönar det sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: