Skrivet av: Gil John | 12 december 2009

Snälla, Snälla, Snälla

Någon gång får det ju faktiskt vara nog. I varje opinionsundersökning som presenteras så ser vi att SD går framtå. Punkt. Det är ett konstaterande, SD kommer att vara en kraft att räkna med i nästa valrörelse.

Men det får vara nog med alla rubriker om hur shockerande och hemskt det är att SD är påväg in i riksdagen. Det enda som man gör med sådana rubriker och resonemang är att öka på stöder för SD. Jag har tjatat om det tidigare i bloggen, och jag tänkte göra det igen: Ta debatten kring invandring istället för en debatt om SD. Man skulle ju kunna tro att alla journalister/politiker och all annan elit som vi har i det här landet borde förstå detta. Men tyvärr verkar man vara mer intresserad av att sälja lösnummer, vinna billiga politiska poäng och/eller vara rädd för att bli kallad rasist för att våga ta tag i invandringsfrågan.

Dick Erixon formulerade detta såhär:

Jag menar att invandringens effekter — både positiva och negativa – öppet måste diskuteras. Invandringen kräver att kollektivavtalens lägstalöner sänkt kraftigt. Vi måste i Sverige öppna för en låglönemarknad. Av den enkla anledningen att någora andra jobb klarar många av de invandrade personerna inte av. Alternativet är att de i hela sina liv ska leva på bidrag. Så som de gör nu.

Det är den utvecklingen som ger Sverigedemokraterna deras styrka. Väljarkåren förstår att något är otroligt fel, ur balans, i svensk politik. Och bara Sverigedemokraterna talar om det. Alla andra tiger, blundar och förtränger.

Istället borde ju alla partier erkänna faktum: med en allt större lågutbildad befolkning i Sverige måste arbetsmarknaden i grunden förändras och låglönemarknader öppnas. Det är konsekvensen av invandringen.

I SvD stod denna artikel om Sifos senaste opinionsundersökning att finna. I kommentatorsfältet till artikeln finns det 46 blogglänkar. En majoritet av dessa behandlar ett enda ämne: Sverigedemokraterna. Snack aom gratisreklam. SD behöver knappt lyfta ett finger. Det är baga bocka och ta emot. Notera dock att jag inte säger att SD gör något fel här, man behöver ju bara rida på vågen och den gratisbiljett som man fått in till riksdagen.

Skärpning gott folk.

Annonser

Responses

  1. Nu skulle det ju kunna vara så att media och politiker har mer fakta om invandringens effekter och därför vet att de måste undvika en faktabaserad debatt om invandringen med alla till buds stående medel?
    En lätt glidining av väljare till SD kanske är att föredra framför ett jordskred?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: