Skrivet av: Gil John | 04 december 2009

En ulv i ulvkläder

Att Putin kanske inte alltid har vtt mjöl i påsen och goda avsikter har nog dem flesta av oss uppmärksammat vid det här laget. Putin har yttrat förhoppningar om att kunna skapa ett stort och Ryssland har förekommit förut. Vi har sett Rysslands aktioner i Georgien och deras hot mot andra öststater.

Nu tar han ett steg till och hyllar Stalin.

Annonser

Responses

 1. Han hyllade inte Stalin! Han sa att Stalin utvecklade Ryssland fran ett bondesamhalle till en industrination, samt att han forsvarade Ryssland mot Hitler. Det ar en sanning!! Han kritiserade aven Stalin for hur han styrde Sovjetunionen!! Angaende Georgien kriget sa ska du inte tro allt for mycket pa vad du laser i svenska medier. Kriget var till lika mycket Georgiens fel. Jag studerar i Ryssland och pratar ryska sa det kanske ar lite lattare for mig att inte helt blint svalja propagandan du blir matadmed. Rysslanв ar ett helt fantastiskt land och underbart trevliga manniskor. Stockholm St Petersburg, flygtid 1 timma, pris cirka 2000 kr. Sa kanske du slipper oroa dig sa mycket i framtiden!!!

  • Ja, och Hitler byggde motorvägar i Tyskland. Och? De var bägge två av vår tids grymmaste diktatorer. Att berömma massmördare är bara vidrigt rent ut sagt.

 2. Vad trångsynt du är!
  Världen är inte svart och vit.
  Europas oberoende observatörer har redan fastställt att det var Georgien som startade kriget 2008. Ryssland gick bara in och försvarade sina medborgare. Det enda som Ryssland gjorde ”fel” är att gå alltför långt in i själva Georgien, ett s.k. ”oproportionellt gensvar”. Men hur proportionellt är USAs agerande ute i världen? vem är den egentliga agressorn? vem är det som tvingar på sin s.k. ”demokrati” på andra länder? USA för nu tre krig samtidigt. Under Putins tid vid makten har inte en enda rysk militär trupp lämnat landets gränser! läs på lite innan du yttrar dig. Du sitter här och sväljer allt det som den öppet USAvänliga svenska media föder dig med.

 3. Putin om Stalin: ”– Miljontals av våra medborgare fick lida. Att leda ett land på det här sätter för att uppnå ett resultat är inte acceptabelt. Det är en omöjlighet/…/ Det får vi aldrig glömma. ” Vilken hyllning.

  • Vi kanske skall sätta de beröm han gav till Stalin i ett lite större sammanhang än två citat ur en lång politiks gärning.

   http://www.dn.se/nyheter/varlden/stalins-terror-forsvaras-i-putins-nya-skolbocker-1.673362

   • Så Putin sa alltså inte om stalin att:”Miljontals av våra medborgare fick lida. Att leda ett land på det här sättet för att uppnå ett resultat är inte acceptabelt. Det är en omöjlighet/…/ Det får vi aldrig glömma.” …okej, läser man som fan läser bibeln, okej

 4. Saken var att hela Putins ”intervju” där endast de utvalda frågor fick svar var intetsägande. Samtidigt som han konstaterade att under Stalins tid har man övergått till industrisammhället och vunnit kriget passade han på att fördömma hans sätt att styra. Ungefär som att dra en död lejon i svansen. Inget ovanligt i rysk politik tyvärr. Detta skulle aldrig falla i Merkels huvud t.ex.
  Frågan är dock varför redovisar svenska tidningar endast hans konstaterande över övergång till industrialismen under stalins tid. Inte nog med det de anser detta vara en hyllning till Stalin!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: