Skrivet av: Gil John | 30 november 2009

Minareter II

Till skillnad från min bloggkollega i inlägget nedan så har jag svårt på allvar tror att någon sorts religionsfrihet har blivit inskränkt i Schweiz. Minareter är ju som sagt inte Moskéer och alla som tror påreligionen Islam har ju fortfarande all möjlighet i världen att utöva sin religion.

Men Ingerö säger det betydligt bättre än vad jag gör:

Vad de nyfrälsta Schweiz-basharna i Sveriges medier glömmer är att vi också har liknande begränsningar. När Stockholms Moské byggdes på Södermalm i Stockholm framfördes önskemål om böneutrop. Det lokala motståndet blev kraftigt, och några utrop tilläts icke. En minaret byggdes visserligen, men den är för liten för att rymma någon böneutropare.

Dock har ingen anklagat Södermalmsborna för rasism, vilket möjligen inte är så överraskande. Södermalm är knappast Mekka för den muslimska minoriteten, men väl för den mediala. Popvänstern gillar Palestinasjalar. Inte att bli väckt på bakfyllan av religiösa utrop.

Utöver allt detta kan nämnas Sveriges förbud mot såväl kosher- som halalslakt. Dessa torde vara betydligt större hot mot religionsfriheten än något minaretförbud i världen. Att jag inte får skråla religiösa budskap i tid och otid är inte konstigare än att jag inte får spela stereon på högsta volym en tisdagnatt. Däremot är det svårt att se något liknande skäl för slaktförbudet.

Uppdatering:

Dick Erixon har verkligen gått lösdet här inlägget från Dagens Nyheter.

Jag kan inte annat än hålla med Erixon. Enligt Dagens Nyheter ommer ”relationen till den muslimska världen kommer säkert att kompliceras”. Ibland undrar man ju hur långt ner i sanden DN har huvudet, men jag antar att vi borde vara vana vid det här laget att ALLT vi gör kommer att ‘komplicera relationen’ till den muslimska världen. Och varför handlar det alltid om att vi i väst måste ge eftergifter? I Saudi Arabien får man så vitt jag vet inte ens inneha en bibel. Det måste ju finnas någon sorts balans. Väst måste kunna ställa krav på den muslimska världen där vi pekar på en lång lista med problem som vi ser i dessa stater. Men det enda som DN är kapabelt att häva ur sig är mer självförakt för Väst och vårt levnandssätt.

Erixon avslutar sitt blogginlägg med:

Integrationspolitiken behöver trycka på “reset”-knappen. Den måste starta om från noll. För ingenting har misslyckats så kapitalt som integrationen av nyanlända till Europa. Tvärom ökar slitningarna och motsättningarna. Politikerna, myndigheterna och medierna har tappat greppet. Ingen lyssnar på dom längre, för de har inget vettigt att säga. Deras återkommande mantra är: underkasta er främmande kulturer, de är mycket bättre än era egna. Och gör ni inte det får ni skylla er själva att ni blir utsatta för terrorism och våld.

Det är exakt vad Dagens Nyheter menar i dagens ledare. Och det leder rakt åt helvete.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: