Skrivet av: Mr. G | 27 november 2009

Blocken står handfallna inför SD-hotet

Vi tänker oss det mycket sannolika scenariot att SD skulle komma in i riksdagen och bli tungan på vågen efter valet 2010. Vi vet följande:

 • Ingen av de nuvarande blocken vill regera med SD (tack och lov!).
 • Fp och C vill inte samarbeta med S. De vill i så fall ha med Mp i Alliansen.
 • Men Miljöpartiet vill inte samarbeta med alliansen.

Vad vi vet är alltså att om politikerna står fast vid vad de har sagt och SD blir vågmästare, uppstår det politiskt kaos i Sverige. Att inte tro att SD kommer att kunna bli vågmästare är naivt. Riksdagspartierna måste lägga upp en plan för hur man skall agera om SD nu, tyvärr, skulle bli vågmästare. De kan inte bara stick huvudet i sanden och säga ”jamen saksamma, vi vinner ju valet! Inga problem!”

Om det nu finns en plan i bakom mediakulissen kan vi förstås inte veta. Men läget om SD skulle komma in i Riksdagen ser minst sagt kaotiskt ut av det vi sett på den politiska scenen hittills.

Min högst personliga gissning är dock att Mp i slutändan ändå hoppar över blocket (gräset är grönare på andra sidan!). Alternativet vore att antingen ge SD makt de inte bör ha, eller att de rödgröna fäller Alliansregeringen med SDs stöd utan någon som helst plan inför framtiden. Visst, de rödgröna skulle kunna fälla regeringen med SDs stöd, Ohly och Åkesson skulle kunna gå hand i hand till voteringen i Plenisalen. Men vad skulle ske sedan? Det verkar föga troligt att Fp och C skulle vara speciellt pigga på att samarbeta med en koalition som just sparkat deras regering. Och att samarbeta med SD tror och hoppas jag att alla våra riksdagspartier är allt för kloka för att göra.

Annonser

Responses

 1. Respektabla The Telegraph räknar med att muslimerna ökar från 5 till 20 % till 2050. Fördubbling på 20 år. Blir 40 % år 2070 och över 50% 2080. Vill du ge den framtiden åt dina barnbarn?

  Detta pga hög invandring och nativitet.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994045/A-fifth-of-European-Union-will-be-Muslim-by-2005.html

 2. utvecklingen kan vara på väg mot en katastrof. Det räcker inte med att villkoren i försäkringssystemen försämras. Sverige måste sluta låtsas, att vi kan bjuda på mera ”godhet” än vad andra länder kan. Ungefär en fjärdedel av hela den offenliga sektorns resurser går till folk från och i andra länder, medan bara en dryg tiondel av intäkterna kommer därifrån. Om denna utveckling fortsätter kommer en avsevärd bantning av välfärden att bli nödvändig för framtida generationer. För att bromsa den växande ekonomiska konflikten mellan invandringen och välfärden bör Sverige ta ”time out” från invandringen, även ifrån de nytillkommande EU-länderna.

 3. ”Står handfallna” är väl bara förnamnet..
  Men när samtliga i sjupartiet visar attityden ”talar man inte om det så finns det inte” så stinker det väldigt väldigt mycket DDR om alltihopa..
  Det går att lura ett folk, men inte hur länge som helst.
  Ska man kort beskriva Sverige under de senaste 30-40 åren så är ett enda ord tillräckligt: hyckleri, överallt!

 4. Blir intressant att se om det borgerliga blocket kommer att ta in MP (Melon Partiet, Grön utanpå – Röd inuti). Känns ju som man går rätt långt då, och allt detta för att stoppa mångas viljor & röster..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: