Skrivet av: Mr. G | 21 november 2009

Mindre stat, mer individ!

Folkpartiets landsmöte är i full gång. Det är alltid lika spännande att följa Sveriges mest liberala partis debatt i diverse frågor. Nu senast har FP beslutat att försöka luckra upp LAS. Vidare beslutades det att FP markerar gentemot fackförbunden att det som skedde vid bl.a. salladsbaren i Göteborg, inte kan fortsätta.

Mycket positivt! Synd bara att de Nya Moderaterna inte hänger med på det liberala framtidståget.

Annonser

Responses

 1. Hur vore det om de tog ställning mot FRAs totalövervakning av oss svenskar istället för att tjata om salladsbaren? Sila mygg och svälja kameler.

 2. Det ska komma en debatt om FRA och fildelning m.m. idag tror jag. Annars måste jag säga att det ena inte utesluter det andra för de större partierna i Sverige som, till skillnad från PP, har ett komplett politiskt program. Hela PPs idé bygger ju på att det finns andra partier där ute som kan sköta allt det som ni inte sysslar med. Arbetsmarknaden är en sådan fråga.

  Med detta sagt, måste jag berömma PPs arbete med att ha satt integritets- och fildelingsfrågan på agendan! Och ja, jag delar till fullo PPs åsikter i frågorna!

 3. Ta bort LAS och vid nerdragningar kommer endast rövslickare och kompisar att finnas kvar. Det är ju som bekant helt OK just efter att man pissat på sig. Kylan och vätan känns först efter en stund.

 4. Ren sandlåde-populism. Eftersom kompetenskravet i LAS gjort lagen tandlös är det en ickefråga. Det tycker även företagarna OCH moderaterna:

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3706417.svd

  • ”en största andelen som svarar ja finns bland företag med 50–249 anställda, där en femtedel ser las som ett problem.”

   20 % är ändå en hel del. Alla små steg i rätt riktning, är bra steg. Men visst, jag kan hålla med om att det finns ännu viktigare frågor här i världen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: