Skrivet av: Gil John | 20 oktober 2009

Riksdagspartierna och Sverigedemokraterna

Svenska politiker och TV-människor måste ju vara bland det värsta som finns. Bättre hjälp hade SD aldrig kunnat få. I morgonsoffan idag skällde Maud som en ilsken bandhund på Åkesson.

Såsom Ingerö skriver idag.

Riksdagspartierna, med  sina decennier av erfarenhet och sina horder av pressassistenter, tycks helt sakna grepp om SD. Alldeles nyss diskuterade jag SD med en tongivande folkpartist som på fullt allvar vill skilja väljarna från Åkesson genom att påminna om hur partiets politik inte lever upp till Genevekonventionen.

Oh, that’ll do it.

Vad vi bevittnar är den valtaktiska motsvarigheten till Vietnamkriget. En förkrossande krigsmakt som varken förstår fienden, terrängen eller konfliktens orsak – och som därför håller på att förlora.

Partiernas  misstag var inte att de inte inte tog Sverigedemokraterna på allvar – det gör inte jag heller – utan att de inte tog Sverigedemokraternas frågor på allvar.

Problemet för riksdagspartierna är att man inte  besvarar de frågor som Sverigedemokraterna ställer. Man ger inga egna lösningar på hur vi löser invandringen, och områden som Rosengård, och tar vara på den begåvning som finns bland invandrarna. Delvis är det nog så att man helt enkelt inte vågar ta i de här frågorna för att man kommer att bli kallad ”rasist!” före man hunnit tala till punkt.

En annan orsak är att vi befinner oss i Sverige. Här har vi en tradition av att kasta bidrag efter allt och alla och se staten som den stora räddaren i nöden. Invandrare är en sådan grupp som av tradition uppfattas som en väldigt utsatt grupp som är i behov av kopiösa mängder stöd. Jämför det med exempelvis USA. Landet som byggde sitt välstånd på invandring. Där invandrare tilläts bli en produktiv del av samhället och som man inte tittade på som om det vore en invalid cockerspaniel som endast behöver bidrag för att överleva.

Sverige och riksdagspartierna måste ändra synsätt. Sverigedemokraterna är  ett symptom på ett problem, ett problem som SD har formulerat en enkel, men dock ohållbar, lösning på. Allianspartierna ska inte attackera attackera Sverigedemokraterna. Man ska attackera Sverigedemokraternas frågor från ett liberalt/konservativt perspektiv och ignorera dess socialistiska folkhemsromantik.

Vi får se hur Malm behärskar Åkesson ikväll i SVT. Kommer att bli intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: