Skrivet av: Mr. G | 19 oktober 2009

Allt är någon annans fel

Såhär lagom efter landsdagarna där man lovat att bekämpa ”det förräderi som pågår i riksdagens korridorer” samt haft mage att använda sig av Astrid Lindgren som om hon nu skulle stött SD om hon levt idag, var det dags för nästa färgsprakande uttalande från Sveridemokraterna. Den här gången är det den bruna färgen man målar med. I en debattartikel i Aftonbladet kommer partiledaren Jimmy Åkesson fram till att islam är ”vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.” Bland annat konstaterar han att: ”massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling [vad han menar är ‘islamiseringen’ av Sverige’] kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker.”

Bara en sådan sak som att tala om ”höga födelsetal” hos en viss folkgrupp väcker ju uppenbara associationer till minst sagt främlingsfientlig retorik genom historien. Att ett parti som ser invandring som ett hot mot det svenska samhället, grundat på rena faktafel, har över 4 % i mätningarna inför nästa års val, är djup oroande. Som tur är kommer inget av riksdagspartierna att samarbeta med dem om de komma in i riksdagen efter valet 2010. Däremot jag kan inte för mitt liv begripa hur så många människor kan rösta på ett så uppenbart främlingsfientligt parti?

Visst, svensk integrationspolitik är inte en helt lyckad historia. Men Sverige blir inte ett bättre land av att vi slänger ut folk ur landet som SD vill. Den demografi vi har i landet kommer leda till att vi behöver arbetskraft utifrån. Framgångsrika samhällen byggs av människor, inte av att man kastar ut dem.

Slutligen är det bara att berömma Aftonbladet för att de hade modet att, trots väntade JK-anmälningar, publicera debattartikeln. Det är bra att media låter SD komma till tals. Folket har rätt att få veta vilka typer de egentligen är, och det visade sig mer än tydligt med den här debattartikeln. Nu är det bara att hoppas att politikerna tar modet till sig och debatterar mer med SD för att bemöta och belysa deras främligsfientliga politik.

Annonser

Responses

  1. Ja, vad blir det för färg när man blandar blått och brunt? Det är den röran som Fredrik Reinfeldt skall ta hand om efter valet, med fem stycken borgerliga partier i en blåbrun röra.

    • Reinfeldt kommer inte att samarbeta med SD efter valet. Sedan ser jag med bekymmer på att vänster och höger inte kan enas mot extremister.

  2. SD är elaka, se här vad snälla Muslimerna är:

    (youtube-länk till stötande materiel bortredigerad)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: