Skrivet av: Gil John | 06 oktober 2009

Vad döljer sig bakom Tsunamibanden?

Svenska Dagbladets ledarblogg hade häromdagen ett inlägg om Tsunamibanden med anledning av att regeringen verkar vilja mörklägga tsunamibanden i 70 år.

Vidare är skrivningen i sekretesslagens specialbestämmelse märklig. Regeringen värnar nyspråkligt verksamheten i sitt kansli från faror och försöker få det att låta som om sakens tyngd tangerar rikets säkerhet. Men sådana handlingar har ju redan skydd i Tryckfrihetsförordningen. Den här skrivningen verkar snarare vilja skydda regeringens bekvämlighet. Det är faktiskt inte alls samma sak. 
Samtidigt närmar sig ett nytt FRA-beslut riksdagen. I ljuset av detta är det en särskilt ironisk sorg att se regeringen kämpa för att skydda Rosenbads integritet gällande – trafikdata. Gemensamt för de båda frågorna är att bekvämlighet har prioriterats högre än grundläggande principer. 
Jag har faktiskt ingen bestämd åsikt om FRA frågan, jag kan se både fördelar och nackdelar. Men snälla nån, det här är ju ironi på hög nivå från regeringen. Ibland undrar jag om man ens är med i matchen.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: