Skrivet av: Mr. G | 02 oktober 2009

Hej censur!

Minns du när du kunde skriva in vad du ville söka efter på Google och få fram resultat utan att vissa särintressen censurerade det innehåll de inte ville att du skulle få se? Jag minns det som om det vore igår, och det var det faktiskt också. Idag däremot, censurerar Google resultat på sökningar som leder till The Pirate Bay. Eller ja, man har det som avsikt i alla fall. Om du söker på The Pirate Bay på Google får du faktiskt en träff till sidan redan på tredje plats…

Men att få träffar från Google på The Pirate Bay är alltså numera bara ett minne blott sedan amerikansk lagstiftning tvingat Google att ta bort resultat på sökningar som leder till The Pirate Bay. Ett steg mot ett mer slutet och ett mindre fritt internet alltså. Vi får ju inte glömma att The Pirate Bay enbart är en indexsida för torrent-filer, och att det finns helt lagliga icke-upphovsrättsskyddade länkar på sidan. Desutom är det helt lagligt att surfa in på The Piarte bay för att kolla vad som finns där.

Tyvärr gör stater runt om i världen sitt bästa för att ta internet från folket och censurera det. Tyvärr inser inte staterna att internet är för folket och av folket, och inget som man bör kunna censurera hur som helst (frånsett det faktum att den här censuren är tekniskt okomplicerade att komma runt). Tyvärr censurerar nu även USA internet. Detta är fullständigt emot den tryckfrihet som alla demokratiska stater runt om i världen borde stå upp för!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: